Anordna helgloppis

Har du mycket saker i garaget och förrådet som aldrig används? Varför inte göra en egen liten loppis i sommar istället för att slänga sakerna? 

Om du planerar på att hålla i en loppis kan du gärna annonsera på Facebook och andra sociala medier. Se om det finns någon efterfrågan eller ännu bättre, se om det finns fler som också vill sälja sina gamla saker. Det kommer att bli roligare och billigare om ni är flera stycken som går ihop.

Kolla upp passande lokaler och se vad de kostar att hyra under en helg. Är ni flera stycken kan ni komma undan billigt. Man kan också fråga om uthyrare går med på att få en procent av vinsten istället för direktbetalning. Tänk på att ha en tillräckligt stor lokal. Det ska få plats bord, kanske möbler och besökare. Det är väldigt stressigt att gå omkring på en stökig loppis och då missar man kanske de bästa fynden.

Ställ upp dina saker noggrant och prismärk allt. Vissa människor orkar inte fråga efter pris och väljer hellre att inte köpa. Sätt upp tydliga skyltar runt ditt bort där du berättar vilken prisklass det är på sakerna, om du har några andra betalningsmetoder än kontant och så vidare.

Om ni verkligen vill dra så mycket folk som möjligt ska man gärna ha något ätbart att sälja. Folk stannar längre om det finns någonstans att sätta sig och fika. Antingen kan du och de andra säljarna baka tillsammans eller så kontakta ni en billig cateringföretag som kan leverera lite fikabröd och ett tiotal liter kaffe.