Auktioner av tjänster på nätet

Internet är en utmärkt källa för att hitta företag som erbjuder tjänster, som till exempel städhjälp, flyttfirmor eller konsulter inom olika områden. Precis som med produkter kan du hitta ett bättre utbud än via traditionella kanaler.

Sökmotorer och sociala medier

Sökmotorer, framför allt Google, är experter på att regelbundet söka igenom internet för att indexera alla sajter som stämmer överens med de sökfrågor som användarna skriver in. Problemet är att om företagens sidor inte är optimerade förstår inte Google vad de handlar om och kommer inte att kunna visa dem för de relevanta sökorden.

Att använda sig av sociala medier, till exempel Facebook, är ett annat populärt sätt att komma i kontakt med företag som erbjuder tjänster inom olika områden. Många små företag har insett nyttan av att finnas där kunderna finns och av att kunna hålla en löpande dialog med dem.

Jämförelsesidor och auktionssajter

När du letar efter tjänster till ett bra pris kan det hjälpa att titta på olika samlingssidor och jämförelsesajter. Prisjakt är en populär jämförelsesajt för produkter i Sverige.

Blocket är en populär sajt för annonser samt för produkter och tjänster, men där visas endast de annonser som företag har lagt upp. Prisbilden behöver inte nödvändigtvis vara helt rättvisande.

Ett bättre alternativ för dig som konsument av tjänster kan därför vara en auktionssajt. Precis som när det gäller köp av saker som hobbymaterial, böcker och kläder kan en auktionssajt göra att du får det du vill ha till ett lägre pris än annars. Bidlay är en sådan sajt som är specialiserad på tjänster. Där kan både privatpersoner och företag registrera sig för att sälja och bjuda på allt som Bidlay erbjuder – allt från städhjälp och flyttfirmor till ekonomisk rådgivning och jurister.

Fördelar med internet

Den största fördelen med att använda internet för att leta efter produkter och tjänster är utbudet – och tack vare marknadsekonomin sjunker priserna när utbudet blir större. Använd internet för att ta del av fördelarna med ett större utbud och lägre priser, speciellt om du är ute efter att spara pengar.