Auktioner

En annan rolig sak att gå på för att fynda eller hitta antikviteter är auktioner. Här får man också använda rösten lite för att ropa in sakerna. 

Gårdsauktion

Kan vara i och med en stor flytt, ett företag som gått i konkurs eller ett dödsbo. Man har ofta hyrt in ett auktionsbolag som räknar ihop vad de tror att allting är värt och sedan tar betalt därefter. De kanske vill ha 20 % av intäkterna eller har fast pris oavsett hur dyra eller billiga saker som ska säljas. Detta brukar ske utomhus så att så många som möjligt får titta på sakerna. Man ställer ut allting på gården och organiserar det så gott det går. Auktionen brukar inte börja förrän några timmar efter folket har kommit så alla har fått en chans att titta på sakerna som ska auktioneras bort.

Auktionshus

Det finns auktionshus som har både billiga och dyra saker och helt enkelt håller auktioner i sin lokal varje söndag. Söndagar brukar vara auktionsdagen så håll koll i tidningen och online efter annonser. Sedan finns det auktionshus som endast säljer riktiga antikviteter. Här får man ta fram plånboken och vara beredd att betala för nu höjs ribban. Det är vanligt att hitta serviser, tavlor och möbler på auktionshus där man inriktar sig på antikviteter.

Bra pengar

Auktioner är faktiskt det bättre alternativet om man vill tjäna pengar på sina saker. Har man ett helt hus att tömma kan man hålla auktion och hoppas att många budar på sakerna och driver upp priserna. Hyr man in en auktionsfirma brukar de även plocka ihop kartonger med diverse tyger, småsaker och annat som de säljer i bulk. Detta är ett enkelt sätt för att få bort så mycket som möjligt. De saker som blir kvar efter auktionen faller antingen i auktionsföretagets ägor eller så har du chans att sälja den på en parkloppis eller liknande.