Fynda på nätet

Internets framsteg har gjort att man numera kan köpa det mesta online. Det är en fantastisk utveckling som majoriteten av oss konsumenter välkomnar med öppna armar.

Men vad ska man egentligen tänka på när man shoppar online. Ett tips är att jämföra priser. Den kanske verkar billig men är egentligen billigare någon annanstans. Då är det bra om du har is i magen och jämför först. Om du till exempel ska köpa en samsung laddare vill du att den ska vara så billig som möjligt. Det är därför smart att jämföra olika återförsäljare för att hitta den billigaste.

Ett annat tips är att titta på sidor där begagnade prylar och kläder säljs. Om du har tur kan du göra riktiga klipp. Var dock uppmärksam så att du inte blir lurad. Bedragare finns såväl på internet som i den verkliga världen. Ett bra sätt att göra köpen lite mer säkra är att antingen genomföra köpen i person eller använda sig av en betaltjänst som skyddar dig som kund. Detta erbjuder bland annat Paypal och eBay samt Blocket med sin tjänst blocketpaketet.

Den kan kännas dyrt att shoppa på nätet men det beror ju också på vad du jämför med. Om du drar ner på vissa saker kanske du kan lägga mer på ditt shoppande? Det är roligare att spara ihop till en lite roligare grej som är dyrare än att slentrianköpa kaffe varje morgon. Där finns det mycket pengar att spara.

Även sina matkostnader kan man minska genom att fynda på nätet. Om man brukar använda sig av färdiga matkassar så kan man spara stora pengar genom att nyttja alla de kampanjer och rabatter som finns hos de olika leverantörerna.

Ett bra sätt att både hjälpa miljön och spara pengar är att köpa upp produkter som har överproducerats eller varit på väg att passera sitt bäst-före-datum. På sajten Matsmart.se så kan man köpa sådana produkter till kraftigt nedsatta priser. Perfekt för skafferivaror som man kan köpa i bulk. Frakten är mycket fördelaktig och för  alla ordrar under 20kg i volymvikt så kostar frakten endast 49kr.

Om du tycker att det blir för abstrakt att köpa kläder och liknande online kan det vara bra att leta i fysiska affärer istället. Men om plånboken inte riktigt hänger med kan det vara ett alternativ att titta på second hand-butiker istället. Där finns det ofta mycket snygga kläder men ofta till en bråkdel av priset som det hade kostat om du köpt det nytt.

Myrorna, Erikshjälpen och andra second hand-butiker kan därför vara en guldgruva om du har tålamod och vet vad du är ute efter. Många kläder som var inne för några år sedan börjar också bli “inne” igen vilket gör att du verkligen kan göra kap på kläder som också ser som nya ut. Så ge dig ut och leta, vem vet vad du kommer hitta?

Ett annat alternativ kan vara att leta rabatter och liknande. Om du är på jakt efter en speciell vara är chansen nog stor att det finns en rabatt någonstans på internet som kan göra det billigare. Gör det till en vana att leta efter erbjudanden och liknande och du kan spara mycket pengar. Lycka till!