Loppisar

För alla som älskar loppis finns det egentligen inte något bättre än att gå runt bland massa gamla prylar och gammalt krimskrams och kanske göra ett och annat fynd. Loppisar är något som finns i de flesta större städer.

Torg/Parker

Ofta äger loppisar rum på torg eller i parker. Då kan det vara en arrangör som har styrt upp det och många företag går dit och säljer saker billigt. Men det finns så klart platser reserverade för privatpersoner som bara vill bli av med lite skräp. Här har du chans att fynda och kunna pruta lite på priset! Tycker du att någonting verkar lite dyrt kan du alltid fråga om de kan tänka sig att sänka priset lite grann. De flesta vill bara bli av med sina saker och kan godta ett lägre pris.

Backluckeloppis

En form av loppis som blivit allt mer populär under de senaste åren är så kallad bakluckeloppis, vilket helt enkelt innebär att folk säljer sina saker från bakluckan på sin bil. Sådana tillställningar brukar annonseras om i tidningen. Om du själv vill ställa dit din bil kan du ringa kontaktnumret och se om det finns platser kvar. Har man någon form av social media som man brukar hänga på, som Facebook, kan man också få information om bakluckeloppisar i ditt område. Eller varför inte samla ihop Facebook- eller Twittervännerna och göra en egen. Det enda ni behöver kosta på er är lite tid och gärna en liten tidningsannons för att locka mer besökare.

Permanenta loppisar

Med detta menar vi den vanligaste sorten där man har en loppis i en hyrd lokal. Ofta kan det vara ägt av någon form av organisation som Pingstkyrkan, Myrorna eller Röda Korset. Då vet du också att pengarna kommer att gå till bra ändamål! Här finns det inte alltid någon prutmån men sakerna är ofta bättre organiserade och du kan besöka det året om. Resterande loppisar är med sommartillställningar.