Vad gäller vid vattenskada eller fuktskada i bostaden?

Att fynda runt på nätet kanske normalt sett inte innefattar vattenskador och advokater. Inget av det brukar vara speciellt billigt, vilket gör att ordet fynd blir riktigt fel. Ja, eller så blir det inte fel. Det kan ju helt enkelt vara så att du kan upptäcka fuktskada och göra något åt det innan priset galopperar till astronomiska belopp.

Något annat som kan vara ett fynd i det här läget är att läsa saker online och skaffa sig kunskaper om vad du får och inte får göra. Har du en fuktskada i bostaden och inte vet vad som gäller. Läs mer här och kontakta en bostadsjurist för all hjälp du behöver.

Lite information om vad som gäller

För det första gäller ansvar för den som säljer en bostad att informera om eventuella dolda fel. Om inte eller om en skada har blivit gömd, är det alltid säljarens fel. För det andra får du själv inte utföra reparation om du inte har företag och våtrumscertifikat.

Vidare, om du ägt din bostad under lång tid och en fuktskada uppkommer av slitage, ska du heller inte vänta med att åtgärda felet. Det kan i så fall räknas som oaktsamhet, vilket kan medföra att ditt försäkringsbolag ställer till problem med eventuell ersättning.