Viktigt att folk hittar till din loppis

I dagens inlägg så tänkte vi fokusera på vikten av att underlätta för potentiella loppisbesökare som vill ta sig till din loppis. Det är nämligen inte alltid säkert att det är så enkelt som du själv tror att hitta rätt! 

För den som ska anordna en loppis så är premisserna till viss del de samma som för vilket företag som helst. Det gäller att man på något vis når ut till människor så att de får en vetskap om att man finns och på så vis bygga upp ett intresse. Därefter är det även av största vikt att de även hittar dit de ska, eftersom det annars kommer gå väldigt trögt med någon försäljning, vad som än erbjuds.

Det är lätt att den som anordnar loppisen själv tänker att det är väldigt enkelt att hitta dit, eftersom det sannolikt rör sig om en plats som denne har väldigt bra koll på. Det kan helt enkelt vara svårt att sätta sig in i eventuella svårigheter med lokaliseringen för de som inte alls har lika bra koll, något som man ändå måste försöka göra.

Som tur har vi sammanställt en enkel lista på sådant som man bör tänka på och som man relativt enkelt kan göra för att både nå ut till eventuella besökare, men även underlätta så att de hittar till din loppis:

  • Annonsera lokalt – det finns nästan alltid något sätt att annonsera lokalt så att folk kan få vetskap om din loppis, och det också gratis! Lokala Facebook-grupper med inriktning mot “köp & sälj” är exempelvis ett sätt att synas, men det finns långt många fler tillvägagångssätt för den finurlige. Var dock noga med att kontrollera om det är ok att du gör reklam för din loppis vart du än väljer att göra så, och på så vis undvika att förarga någon.
  • Sätt upp skyltar – en enkel skylt som visar hur långt det är kvar till en loppis efter en motorväg, vart man ska svänga, eller som ger en någon annan form av information är både bra för att guida de besökare som vill ta sig till din loppis rätt, men också ett verktyg för att locka fler besökare. Tänk på att texta stort och tydligt och på att sätta upp dina skyltar där de mest troligt inte stör eller skadar någon annan.
  • Tydligt husnummer – en del hus är av någon underlig anledning utrustade med rent bedrövliga husnummer som gör att det är oerhört svårt att lägga märka till dom. Om du har din loppis hemma och man inte väldigt tydligt ser varken ditt husnummer eller loppis från gatan så rekommenderar vi då att göra någonting åt detta. Risken är annars stor att de aldrig kommer hitta till din lilla bakgårdsloppis, helt avskärmad från omvärlden.